Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Snažší výběr střední školy díky nové aplikaci

25. 11. 2022 - Vincenc Novák

Rodičům i uchazečům o studium na střední škole letos výrazně ušetří čas nová aplikace, která vznikla v rámci letošního ročníku veletrhu Schola Pragensis.

Aplikaci se stejnojmenným názvem lze stáhnout do zařízení s operačními systémy Android i iOS. Přímo v prostorách veletrhu umožňuje snažší pohyb i orientaci mezi jednotlivými stánky. V sekci "Mapa veletrhu" lze přepínat mezi jednotlivými patry, takže zájemci o konkrétní obor nemusí procházet všechny sekce veletrhu.

Novinka však nabízí využití i v době, kdy se Schola Pragensis zrovna nekoná. Aplikace totiž umožňuje vyhledávání jednotlivých škol podle oboru, což jistě ocení budoucí studenti i rodiče. Ve vyhledávání lze také díky integrovaným filtrům nastavit, zda si zájemce přeje zobrazovat školy, na kterých se platí školné.

Na hlavní stránce mohou uživatelé získat podrobnější informace o jednotlivých oborech, které pražské střední školy nabízí. Najdeme mezi nimi kupř. průmyslové školy, zdravotnictví a pečovatelství, konzervatoře, gymnázia či obchodní a ekonomické školy. Aplikace zatím nenabízí všechny dostupné obory, další zaměření jsou však v přípravě.

Zajímavostí aplikace je také sekce "Profesní test", ve které si uchazeči o studium mohou otestovat své znalosti a dovednosti. Na závěr testu se pak uživateli zobrazí slovní ohodnocení profesního typu i s doporučenými obory.

Aplikace nabízí také průvodce výběrem střední školy, ve kterém zájemcům o studium poradí starší studenti. Ti uživatelům díky prostřednictvím videí v několika krocích s výběrem školy pomohou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Podobné články

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram