Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Středoškolský sněm má nové předsednictvo

22. 02. 2022 - Redakce

Středoškolský sněm hl. m. Prahy je jeden z mála funkčních studentských organizací, které mají nějaký hlas. Tedy nové volby a noví členové byli pro stávající delegáty sněmu příjemným překvapením, jestli dobrým, to už je na každém samostatně, ale změna je vždycky, alespoň ze začátku, dobrá. Dokud nezačne ostatním chybět minulost.  

Patnáctý sněm se nám zajímavě rozzářil poněkud otupělým tématem. Problémy s tělovýchovou a sportem na středních školách, řešilo se vše od otřesných tělocvikářů až po zranění na gymnastice a mrtvých sokolovnách. Mimo toto téma bylo i sněmu nařízeno probrat s delegáty momentální dění na Ukrajině a jeho možné následky. Delegáti neboli studenti byli ale za jedno, otevřené ruce pro ukrajinské studenty jsou samozřejmostí, usnesení ohledně tématu bylo mírně delší, ale tohle je stejně nejdůležitější bod. O rozřařovacích testech či vyučování v angličtině vám povídat nebudu. I když bych jako nově zvolený místopředseda mohl, to ano.

Teď se už dostáváme k rádoby úžasnému novému sestavení předsednictva. Ti, kteří jsou ve sněmu delší dobu nebudou překvapeni stálým členem předsednictva, Jakubem Lhotou, který dříve zastával pozici druhého místopředsedy, ale teď se královsky usadil do pozice předsedy. Dále jeho pravici zastoupil Jan Gondek, který převzal místo Emílie Šulcové, známou pro svou kolaboraci se středoškolskou unií. Po předsedově levici jsem usedl já, Šimon Duda – Makaber. Lhal bych, kdybych věděl, jak jsem se do této pozice dostal, ale jsem tam, čin byl dokonán a jediné co můžu říct, je že mě nežene nic víc, než jasná a úspěšná budoucnost sněmu.

Článek vytvořil za Středoškolský sněm jeho nový místopředseda Šimon Duda.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Podobné články

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram