Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Kavárny v Praze, kde se nejlépe učí a pracuje

18. 04. 2023 - Šimon Hauser

Praha je město plné kaváren, které lákají nejen milovníky kávy, ale i ty, kteří hledají příjemné místo pro práci nebo studium. Ať už jste studenti, freelanceři nebo jen potřebujete změnit prostředí, určitě si vyberete z našeho výběru 10 pražských kaváren, kde vám půjde práce od ruky.

1. Cafedu

Cafedu je snad nejznámější studentskou kavárnu a studovnou s nepřetržitým provozem, která se nachází nedaleko stanice metra Muzeum. Je to ideální místo pro týmové projekty, vybavené i kopírkou. Během zkouškového období může být přeplněná, proto doporučujeme rezervaci předem. Můžete zde přenocovat a příjemný personál vám připraví i půlnoční svačinu.

2. Friends Coffee House

Friends Coffee House je další z kaváren, kde můžete hodiny vysedávat, ať už v prosvětlených prostorech s prosklenou stěnou nebo v útulné místnosti s křesílky. Když zaútočí hlad, dejte si třeba panini. A až vám to přestane myslet, objednejte si ječmen. Součástí kavárny je i cowork Locco, kde si můžete pronajmout místo, kde vás nebude nic rozptylovat.

3. Místo

Místo je moderní kavárna se světlým interiérem a opravdu velkým výběrem domácích dezertů a nápojů. Pokud jste fanouškem Chai Latte, tady dělají famózní. Taky boží filtrované kafe od Doubleshotu, skvělé flat white i cappuccino, vynikající snídaně (doporučuju tu anglickou) a dobroty všeho druhu. Podnik je celkem rozlehlý, tudíž se pro vás místo určitě najde.

4. Kofárna

Kofárna je moderní kavárnička s úžasnou obsluhou a minimalistickým interiérem. Název vznikl v souvislosti s tím, že si nechávají pražit kávu v místě bývalé kovárny.

5. Kavárna, co hledá jméno

Tuhle kavárnu najdete v 1. patře Domu módy na Václavském náměstí. Přímo na rušném Václaváku asi klidnější místo pro práci nenajdete. Z pohodlí křesla můžete v mezičase sledovat náměstí hemžící se turisty nebo si prohlédnout coffee mapu na zdi. Kavárna nabízí kvalitní kávu z různých zemí, domácí limonády a čaje, ale i snídaně, saláty a sendviče. Wifi je samozřejmostí, stejně jako dostatek zásuvek a přátelský personál.

6. Slow Cafe

Slow Cafe je kavárna s filozofií pomalého života, která se nachází v Karlíně. Je to místo, kde si můžete odpočinout od shonu a stresu a užít si chvíli pro sebe. Kavárna je zařízena ve skandinávském stylu s dřevěným nábytkem a rostlinami. Můžete si tu sednout na pohovku nebo u stolu a pracovat na svém notebooku nebo číst knihu z jejich knihovničky. K dispozici je i dětský koutek pro ty, kteří chtějí pracovat s dětmi. Kavárna nabízí vynikající kávu z lokální pražírny Nordbeans, domácí limonády a dorty, ale i snídaně, polévky a saláty.

7. Café Lounge

Café Lounge je stylová kavárna v Malé Straně, která patří mezi nejlepší pražské kavárny podle průvodce Lonely Planet. Je to ideální místo pro ty, kteří hledají klidné a elegantní prostředí pro práci nebo studium. Kavárna má dvě patra – v přízemí je bar s výběrem kvalitních káv a alkoholických nápojů, v patře je pak prostorný salonek s pohodlnými sedačkami a stoly. Wifi je rychlá a spolehlivá, zásuvek je dostatek a obsluha je profesionální a diskrétní. Kromě kávy si tu můžete dát i snídani, oběd nebo večeři z jejich sezónního menu.

8. Café Jen

Café Jen je malá a útulná kavárna v Nuslích, která si získala svou pověst díky skvělému kafi, domácím koláčům a přátelské atmosféře. Je to místo, kam se rádi vrací místní i návštěvníci Prahy. Kavárna má jednoduchý a světlý interiér s dřevěnými prvky a barevnými doplňky. Můžete si tu sednout u okna nebo u stolu a pracovat na svém projektu nebo se učit. Wifi je zdarma a funguje dobře, zásuvek je taky dost a personál je milý a ochotný. Kromě kávy si tu můžete dát i čaj, limonádu nebo smoothie, ale i snídani, polévku nebo sendvič.

9. Café Louvre

Café Louvre je historická kavárna na Národní třídě, která byla založena v roce 1902 a navštěvovali ji takové osobnosti jako Franz Kafka nebo Albert Einstein. Kavárna si zachovala svůj původní šarm a eleganci a nabízí nejen vynikající kávu a dezerty, ale i snídaně, obědy a večeře. Kavárna má dvě patra – v přízemí je hlavní sál s kavárenskými stolky a v patře je pak billiardový sál s pohovkami a křesly. Zde si můžete v klidu pracovat nebo studovat, wifi je zdarma a rychlá, zásuvek je dost a personál je zdvořilý a nenápadný.

10. EMA espresso bar

EMA espresso bar je moderní kavárna v centru Prahy, která se pyšní jednou z nejlepších káv ve městě. Kavárna má minimalistický design s betonovými stěnami a dřevěnými stoly. Můžete si tu sednout u okna nebo u dlouhého společného stolu a pracovat na svém notebooku nebo se učit. Wifi je zdarma a spolehlivá, zásuvek je taky dost a personál je milý a odborný. Kromě kávy si tu můžete dát i čaj, limonádu nebo smoothie, ale i snídani, polévku nebo salát.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Podobné články

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram