Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Nevyšel ještě ani střední školu a už má zdárně rozjetý byznys. Jakub Lončák prodává na Herohero tipy na levné letenky, chtějí je stovky lidí

21. 10. 2022 - Aneta Havránková

Jakub Lončák je mladý kluk z jihu Čech, který teprve dokončuje střední školu. Přesto již má svoji kariérní cestu jistou. Před pár měsíci začal na sociálních sítích sdílet tipy na levné cestování, což se mu vyplatilo. Sledují hodesetitisíce lidí na Instagramu a na platformě Herohero má stovky odběratelů. Po Evropě dokáže sehnat letenky za pár stovek, do Asie a USA jen za pár tisíc. Jakuba jsme pro vás vyzpovídali. 

Kdy jste začal s cestováním? 

Na svoji první cestu, kdy jsem letěl úplně sám jsem se vydal už před rokem a půl. Začalo to nákupem letenek u Ryanairu na poslední chvíli na ostrov Skiathos v Řecku. Byly asi za 1 500 Kč a cesta na letiště do Vídně mě díky zabookování špatného spoje stála o 3 000 Kč víc – aneb taxíkem z Brna do Vídně.

Jak jste přišel na nápad sdílet levné letenky? 

Samotného mě možnost létat levně po celé Evropě chytla hned na první dobrou a chvíli mi trvalo než jsem pochopil, jak je to možné. No a když to bavilo mě, řekl jsem si, že by to mohlo zaujmout i ostatní, a tak jsem založil profil o levných letenkách.

Kolik času denně vám to zabere? 

Díky super týmu lidí, se kterými spolupracuji, je to aktuálně do 3–4 hodin denně. Při začátcích to ale také bylo klidně 8 hodin a více při nekonečném hledání letenek až do půlnoci.

Jaká byla vaše nejlevnější a nejdražší letenka?

Nejlevnější letenku jsem koupil z Madridu na Ibizu a stála jen 2 Kč. To díky chybě u Ryanairu. Tu nejdražší jsem koupil na Kanáry a stála mě 15 000 Kč, ale byla vlastně zadarmo. Předtím mi totiž zrušili let, a tak jsem měl možnost si ho přebookovat v ceně původní letenky odkudkoliv chci, kamkoliv chci. 

Na Instagramu máte více jak 60 tisíc sledujících, nazval vás někdy někdo influencerem? 

Už se to párkrát samozřejmě stalo. Ale vzhledem k tomu, že jsem furt někde na cestách, tak mě lidé poznávají spíš tam – třeba na vyhlídce uprostřed Londýna.

Kam se chystáte příště? 

Na další cestu je v plánu šílený trip s jednosměrnými letenkami. Mám koupených 6 jednosměrných letenek na velkou cestu – během 2 týdnů chci stihnout Gibraltar, Londýn (už potřetí tenhle rok), Madeiru, Porto a nakonec Milán. Doufám, že se ani jeden z letů nezruší, protože jinak by byl celý trip díky jednosměrným letenkám u konce. Celkem všechny letenky vyšly na 2 000 Kč, což je na 6 letenek super cena.

Chcete se držet letenek a práce v oblasti cestování i do budoucna?

Chci. Uvidím, jaké příležitosti se mi naskytnou v budoucnu, ale když to bude možné, tak chci naučit co nejvíc lidí cestovat po Evropě za pár stovek a pomoci jim objevit svět.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Podobné články

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram